Vuolle-Apialan Sukuseura ry.
Jämsä
Perustettu 1994


Karoliina ja Kustaa Lindemannin jälkeläiset

HYVÄT SUKULAISET !

Vuolle-Apialan sukuseura on aloittanut 21. toimintavuotensa mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen.

Uusien sääntöjen mukaan sukukokouksia pidetään joka kolmas vuosi. Tämä ei estä sitä, että niitä voidaan pitää tarpeen mukaan myös useammin. Hallituksen käsityksen mukaan on syytä pitää vuosittain ainakin yksi suvun yhteinen tapahtuma. Tämä on tärkeää, koska henkilökohtaisten tapaamisten järjestäminen säännöllisesti on eräs seuran tärkeimmistä toimintaperiaatteista.

Maa-alueista jäljellä on nyt vain Lindeman-Säätiön omistuksessa oleva Kirvesniemi Jämsänniemiellä.

Katsokaa vielä ajankohtaista-osio ja uusi hallitus on myös päivitetty !!

______________________________________________________________________________

VUOLLE-APIALAN SUKUSEURA 20 VUOTTA

Vuolle-Apialan sukuseuran 20 v juhlaa vietettiin Koskenpäällä 2.8.2014 kauniissa kesäsäässä. Ohjelman mukaan suoritettiin kunniakäynnit Jämsä ja Koskenpään sukuhaudoilla. Haudoille laskettiin kukkalaitteet.

Tämän jälkeen kokoonnuttiin Koskenpään seurakuntatalon pihamaalle odottamaan juhlan alkua, tavattiin vanhoja tuttuja ja ensi kertaa suvun tapaamisessa mukana olevia sukulaisia. Kaukaisimmat vieraat olivat Saksasta ja Rovaniemeltä. Paikalla oli kolme sukupolvea. Oli hieno asia saada nuorisoa mukaan tapahtumaan.

Suorastaan sykähdyttävää oli kuulla suvun nuorison (7 – 12 v serkukset) puhallinorkesterin musisointia Pasi Juhavan johdolla. Nautittiin maittava lounas. Ohjelmassa oli lisäksi sisarusten Pasi  Juhavan ja Henna Tuunasen viulua duo esiintyminen . Risto Vuolle-Apiala esitteli kirjoittamansa sukukirjan ja kertoi sukututkimuksen näkökulmasta Vuolle-Apialan suvussa monihaaraisuudesta. Seurakuntakeskuksen juhla päättyi  Keski-Suomen maakuntalauluun

Huopatehtaan esittelykierros oli mielenkiintoinen, koska monet eivät olleet aikaisemmin käyneet tutustumassa tähän suvun historian kannalta merkittävään tuotantolaitokseen.

Saatiin hyvä kuva yrityksen aikaisemmista ja nykyisistä vaiheista. Tutustumiskäynnistä kiitoksena Koskenpään Huopatehdas Oy:n toimitusjohtaja Matti Koikkalainen ja tytär Emilia Koikkalainen saivat suurennetun valokuvan tehtaan rakentamisvaiheesta.

Tehdaskierroksen jälkeen siirryttiin Verkkalan taloon, jonka Kustaa Vuolle-Apiala  rakennutti  itselleen ja perheelleen  kodiksi. Talo on nykyisin hyväkuntoisena Terhi Poikolaisen ja hänen lastensa perheiden osa-aikaisessa käytössä. Verkkalassa kuultiin Duo Hirvelä & Ekmanin viulu – harmonikka yhtyeen musisointia, nautittiin kahvipöydän antimista, seurusteltiin, jaettiin Risto Vuolle-Apialan kirjoittamaa sukukirjaa ja pelattiin pihanpiirissä leikkimielistä golfpeliä.

Mukana olleet sukulaiset vaikuttivat tyytyväisiltä päivän antiin ja järjestäjätkin olivat tyytyväisiä juhlan toteutumiseen  suunnitellulla tavalla. Toivottavasti tapaamisesta jäi kaikille hyvä mieli ja halu osallistua sukutapaamisiin jatkossakin.

Aira Autio

Vuolle-Apialan sukuseuran puheenjohtaja


Vuolle-Apialan Sukuseuran juuret ja vaiheita

Vuolle-Apialan sukuseura perustettiin 29.10 1994. Yhdistyksen kotipaikka on Jämsä ja toimialue on koko maa. Sukuseuran jäsenet koostuvat nahkuri Kustaa ja Karoliina Lindemanin lapsista ja heidän jälkeläisistään puolisoineen. Lindemanin nimi muutettiin v. 1906 Vuolle-Apialaksi. Vuolle-osa tulee Kustaa Lindemanin syntymäpaikasta, Vuolenkoskesta (Iitti) ja Apiala-nimi Karoliinan äidin kotitalon nimestä (Jämsä).

Karoliina Lindemanin, o.s. Manula juuret menevät myös Wirmailan rusthollin sukuun. Vanhimman pojan, Kustaa Vuolle-Apialan ensimmäisestä avioliitosta Eemil Vuolle-Apialan vaimo Kerttu o.s. Helander kuuluu Wirmailaan samoin Kustaan toinen vaimo Ester, o.s. Kaakko. Sukuseuralla on oma logo, jonka on suunnitellut arkkitehti Risto Vuolle-Apiala

 Karoliina ja Kustaa Lindeman saivat yhteensä 12 lasta. Heistä on jatkunut neljä sukuhaaraa. Kustaa Lindeman perusti Jämsään nahkatehtaan, jota johti hänen jälkeensä poika, Joonas Vuolle-Apiala. Kustaa Vuolle-Apiala siirtyi Koskenpäälle, jossa maatalouden lisäksi perusti mm. Koskenpään Terva Oy:n, Koskenpään Sähkö Oy:n ja Koskenpään Huopatehdas Oy:n, joka toimii vieläkin.

Kustaa ja Karoliina Lindemanin lapset perustivat Karoliina ja Kustaa Lindeman säätiön, jolle luovutettiin mm. Kustaa Lindemanin omistamia maita rakennuksineen, päärakennuksena oli vanha Lindemanin talo Jämsässä. Sukusäätiö tukee sukuseuran toimintaa ja sen jäämistöä on museoitu Jämsään.

 Vuolle-Apialan sukuseura on järjestänyt keskuudessaan useita sukujuhlia, joista viimeisin 20-vuotisjuhla pidettiin Jämsässä / Koskenpäällä 2.8.2014.

Sukujuhlissa on pidetty esitelmiä, henkilökuvauksia vanhimmista suvun kantaisistä: Joonas Vuolle-Apiala (Pirkko Rommi), Kustaa Lindeman (Leena Reponen) ja Kustaa Vuolle-Apiala (Risto Vuolle-Apiala). Kymmenvuotisjuhlassa 12.6.2004 esittelyvuorossa oli Väinö Vuolle-Apiala. Isästään kertoi Aimo Vuolle-Apiala.

Sari Polvinen  piti esitelmmän15 v. juhlassa Jämsän Hirvikartanossa  ?

Nuoret ovat järjestäneet myös omia tapaamisiaan esim. käyneet yhteisellä risteilyllä ja järjestäneet Carting ajelua, grillausta omana ohjelmana mm. 10-vuotisjuhlan yhteydessä.